Değer Verdiğimiz Şeylerin Değeri

Değer kavramı, birşeyi diğer şeylerden farklı kılmaktadır; yani onu önemsenecek boyuta getirmektir. Değer kavramı göreceli bir kavramdır. Bana değerli gelen bir başkasına göre değeri yoktur. Değerle maddiyat arasında ilgi varmıdır? Aslında buda göreceli bir kavramdır, kişiye göre değişir. Kiminin değer verdiği şeyler ucuz şeyler, kiminin de pahalı şeylerdir…Hayatta değer verdiğimiz şeyler zaman içinde de değişebilir.

Değer kavramı yaşamda ki herşeye uyarlanabilir. Düşününün ki yaşamdaki şeylerin önem sırası hep aynı olarak kalsaydı yaşamamızın anlamı da kalmazdı. Değer kavramını oluşturma da yetiştirme tarzımız, eğitimimiz, zevklerimiz vs…rol rol oynayabilir. Değer kavramı aslında yaşamımızda ki bazı şeylerin ön plana çıkartılmasıdır. Bir insan siyah yada beyaz görmez; ara renk olarak gri de vardır. Önemli olan o gri rengi görmektir.

İnsanlar değer verdikleri şeyler, bazen nesneler olup onu elde etmek için uğraşırlar. Yaşam ve yaşamak anlamlaşır. Hayat kavramı içinde birden insan kendini buluverir. Bazı değerler yıllar sonra da oluşabilir. İnsanlar bzen zamanın akışı içinde değerin anlamını bulamayabilir. hayatının son demlerinde değerin daha doğrusu, hayatın önemini farkeder.

Değer kavramı aslında değerli taşlar gibidir. Nasıl ki bu taşların, en basiti, renkleri farklıdır; değer de böyle bir şeydir…

Sonuç olark değeri kişisel olarak algılama farklılığı olarak algılayıp, herşeyin değerini, değerinde farkedip kendimize göre değerlendirmeliyiz.

    





Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu bilgi verici yazımızı TOYGUN ÇEVİK yazarımız Bilgi Ustamız sitemizde, Değer Verdiğimiz Şeylerin Değeri başlıklı konu hakkında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştı kendisine teşekkür ederiz.



0 yorum:

Yorum Gönder